maandag 28 september 2015

Yin en yang

Drie jaar geleden was ik op consultatie bij dokter Marc Elsen. Hij is een klassiek opgeleide huisarts die zich heeft gespecialiseerd in voeding. Elk jaar in november gaat hij naar China om bij te studeren. Bij hem heb ik een polariteitstest laten doen. Hieruit bleek dat ik veel te yin was en meer yang voedsel tot me moest nemen. Op een schaal van 100 zat ik op -45 en bij -50 zou ik beslist serieuze gezondheidsproblemen hebben gekregen verzekerde hij me. Darmklachten had ik nu al.
Hij constateerde dat die vol met schimmels zaten en de toestand van mijn lever was ook niet goed.
Voorts bleek uit een test dat ik allergisch was voor tarwe en eigeel. 
Ik kreeg zilverwater voor de schimmels en vit.D3 druppels voor mijn vetarm dieet voorgeschreven.

Mijn te yinne waarde van -45

Dag één van de allergietest.



















Dag twee van de allergietest.Duidelijk is de roodheid bij tarwe en eigeel.

Omdat ik een te snelle stofwisseling heb loop ik de hele dag met honger. Dat schijnt erfelijk bepaald want mijn grootvader en moeder hadden daar ook last van en ik geef het weer door aan twee van mijn drie kinderen. Een maaltijd overslaan wordt meteen bestraft met hoofdpijn. Om een beter verzadigingsgevoel te krijgen moet ik eiwitrijk en voldoende eten. "Het is bekend dat vloeibare voeding minder verzadigt dan vaste voeding", zegt orthomoleculair apotheker Gert Schuitemaker. "Een drinkontbijt vergroot de kans op inhaal-snacken" plaatst hij een kanttekening.
Voorts mag ik niet teveel drinken, geen rauwkost en geen vers fruit gebruiken om mijn lichaam teveel af te koelen. Wel zo vaak mogelijk alles warm nuttigen. Dat doe ik graag nu het wat kouder wordt.

Het voedingsadvies van dr. Elsen staat haaks op het dieet van Jasper Alblaswaar ik enkele maanden geleden mee was begonnen. In eerste instantie vond ik alle smoothies en rauwkost wel lekker omdat het zomer was. Na de eerste twee weken was ik twee kilo gewicht kwijt en daarna stagneerde het.
Dat motiveerde niet om ermee door te gaan want het hongergevoel begon weer aan me te knagen. 
Ik voelde dat het voor mij niet werkte.
 
Eiwitrijk, 'zonder toevoegingen', suikervrij, geen aardappels en één stuk fruit per dag zijn de enige overeenkomsten die ik kan ontdekken. Bovendien mag het fruit niet rauw zijn,  de groenten evenmin.
Ik hou er voor 80 % rekening mee want af en toe heb ik best wel zin in een slaatje of een smoothie.
Bij het dieet van Jasper worden veel noten gebruikt en daar moet ik nou net spaarzaam mee omgaan.
Ik gebruik ze enkel nog in mijn zelf gemaakte crüesli dat ik als tussendoortje eet in plaats van een koekje. Tot 40% van mijn dagelijkse voeding mag uit de toegestane granen bestaan : rijst, haver, rogge, spelt, quinoa, boekweit en gierst. Als ik wil afvallen moet ik enkel die hoeveelheden reduceren.
 
's Ochtends ben ik verslaafd geraakt aan een boekweitpannenkoek met banaan. Banaan is een tropische vrucht en is eigenlijk niet goed voor mij omdat het mijn lichaam teveel afkoelt. Door hem te bakken voeg ik warmte toe. De pannenkoek is glutenvrij, licht verteerbaar en toch voedzaam. Boekweit is geen graan maar een zaad verwant met rabarber, varkensgras en veldzuring. Het eiwit-en meelgehalte van de zaden komt overeen met die van klaver. Het bevat zeer veel magnesium, ook kalium en fosfor. Boekweit maakt de wanden van de kleinste bloedvaatjes steviger (goed tegen spataders) en laat de bloeddruk dalen, gaat de vorming van galstenen tegen, vermindert hormoongerelateerde kankers en diabetes.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104099-de-geneeskracht-van-boekweit.html

Recept voor boekweitpannenkoek met banaan (1 pers.)
Eerst maak ik een eimengsel voor de komende drie dagen (ik moet oppassen met eigeel)
1 eigeel en 3 eiwitten met 5 eetlepels kokosmelk mengen, lever 180 ml vloeistof op
Hiervan 60 ml mengen met 50 g boekweitmeel en 5 eetlepels water toevoegen
1 grote rijpe banaan (met bruine puntjes op de schil)
Snij de banaan in vieren, snij er plakjes van en meng door het deeg. Laat een halve eetlepel kokosvet smelten in een grote anti-aanbakpan en bak de pannenkoek gedurende 5 min. op middelmatig vuur. Schuif de pannenkoek op een deksel en laat de rest van het kokosvet smelten. Bak de andere zijde.

Het boekweitmeel haal ik altijd bij een maalderij bij ons in de buurt. Laatst hadden ze nog maar enkele pakken van de grove versie op de plank staan. Voor mij is het fijne meel beter maar toch neem ik een pak mee, beter iets dan niets.  "Ik zit al een maand zonder voorraad", klaagt de zaakvoer-
ster. "Het meel komt uit Polen en China en ik krijg een telefoontje wanneer ik het in Duitsland kan afhalen". Ik dacht dat boekweit een streekproduct was? Alweer een illusie armer!

Tip:
De Dulle Griet, een figuur uit de werken van Pieter Bruegel laat je kennis maken met drie thema's die in het verleden voor Peer belangrijk waren: vlas, was en boekweit. In het begin van de 19de eeuw bezat Peer een wasblekerij waar kaarsen gemaakt werden van bijenwas.Tijdens de rondleiding leer je hoe de was verwerkt wordt door de bijen. Het thema vlas leert je hoe de vlasplant verwerkt wordt tot draad en uiteindelijk tot linnen. Boekweit is een typisch gewas voor de arme grond in de Kempen. De Dulle Griet wandelt met je doorheen het proces van boekweitzaad, boekweitplant en boekweitkoek. De bezoeken kunnen gecombineerd worden met workshops kaarsen maken, batikken, boekweitkoek bakken enz.
Museum De Dulle Griet - Kloosterstraat 37 - 3990 Peer in België.  Tel.: 0032-11/61.16.02.
Duur: 1u30   Prijs: €1,50 per persoon + gidsvergoeding €60 (max. 25 deelnemers per groep)
http://www.toerismepeer.be/nl/content/2266/dulle-griet-museum.html
Een stevig ontbijt is voor mij een must. De overige maaltijden bestaan enkel uit vlees of vis met groenten of een maaltijdsoep, een stoofpotje of ovenschotel. Als tussendoortje vind ik een Babybel wel lekker, een vetarm kaasje dat ook vaak aan kinderen wordt gegeven. 
Het is verstandig om een multivitaminenpreparaat te nemen omdat er veel te weinig voedingsstoffen in de huidige groenten zitten en ik er niet teveel van mag eten.
Volgens de orthomolecuaire opvattingen van tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling zijn voedingssupplementen evenals superfoods een onmisbaar onderdeel van de voeding, zeker nu we zo oud worden en de stofwisselingsprocessen haperingen gaan vertonen.

Dieetlijst            
Dagmenu
http://www.gezondheidsspecialisten.be

 http://wn.com/Bart_Peeters : over konijneneten

1 opmerking:

  1. Ongeacht of u dagelijks orale of toekomstige injecteerbare opslagbehandelingen krijgt, ze vereisen medische onderhoudsbezoeken voor medicamenteuze behandeling en veiligheid en responsmonitoring. Als patiënten vroeg genoeg worden behandeld, is de levensverwachting bijna normaal zolang de succesvolle behandeling doorgaat voordat te veel schade aan het immuunsysteem optreedt. Wanneer patiënten echter stoppen met de behandeling, keert het virus terug naar hogere niveaus bij de meeste patiënten, soms geassocieerd met ernstige ziekten, omdat ik er doorheen ben gegaan en zelfs het risico op overlijden verhoogd. Het doel van orum treatment aci gaat door, maar ik denk dat mijn regering miljoenen ARV-medicijnen heeft gemaakt in plaats van een remedie te vinden. voor voortdurende therapie en monitoring. ARV alleen kan hiv niet behandelen, omdat het een zeer langdurige CD4-geheugencel is tussen geïnfecteerde cellen en mogelijk andere cellen die werken als lange termijn reservoirs. HIV kan in deze cellen worden verborgen zonder te worden ontdekt door het immuunsysteem van het lichaam. Daarom, zelfs als ART de volgende infectierondes van de cellen volledig blokkeert, gaan geïnfecteerde reservoirs door voordat de behandeling wordt gestart en het HIV-virus uit deze reservoirs keert terug als de behandeling wordt gestopt. Behandeling met Ebilir "kan een remedie voor vernietiging betekenen, wat betekent dat HIV in reservoircellen kan blijven maar tot hoge niveaus is verrijkt, kan worden voorkomen na stopzetting van de behandeling, waarbij een reservoirvirus of een functionele HIV-behandeling volledig wordt geëlimineerd. Is van mening dat de ziekte van Parkinson een hoop is voor mensen die lijden aan schizofrenie, kanker, scoliose, fibromyalgie, fluor-toxiciteit
    Syndroom Fibrodysplasia Ossificans Progressiva.Fatal Familial Insomnia Factor V Leiden Mutation, Epilepsy Dupuytren's Disease, Desmoplastic small-round cell tumor Diabetes, coeliakie, Creutzfeldt-Jakob-ziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom, cerebrale amidis. Ziekte van Alzheimer, Adrenocortical carcinoma. Alma, allergische ziekten. HIV-Aids, herpes, inflammatoire darmaandoeningen, COPD, diabetes, hepatitis, Tasha en ik hebben online gelezen hoe Tara behandeld moest worden, dus ik sprak met hem via drituaherbalcenter@gmail.com. whatsapps +2348149277967 Ik geloof dat het twee weken lang gemakkelijk was om kruidengeneesmiddelen te drinken en ik dacht dat Dr. Itua niet geweldig was. Jawel! Ik dank hem heel erg, dus ik zal je laten weten of je lijdt aan een ziekte.

    BeantwoordenVerwijderen